Popular Tags

Articles Category

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΑΠΑΤΗ

Google WorldWide International – Διαδικτυακη απάτη και υποκλοπή στοιχείων

Η PC SoS οφείλει να σας ενημερώσει όπως και προειδοποιήσει για ενδεχόμενη κλοπή των δεδομένων σας από χάκερς.


Οι απάτες Advance fee lottery είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τύπους απάτης στο Διαδίκτυο. Να είστε προσεκτικοί σε κάθε ανεπιθύμητο μήνυμα που σας ενημερώνει ότι έχετε κερδίσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό σε μια διεθνή κλήρωση. Δεν υπάρχει κλήρωση και κανένα βραβείο. Εκείνοι που ξεκινούν διάλογο με τους απατεώνες απαντώντας στο μήνυμα λαθραίου λαχειοφόρου αγοράς θα τους ζητηθούν μεταγενέστερα τέλη προκαταβολής για την κάλυψη εξόδων που συνδέονται με την παράδοση των υποτιθέμενων «κερδών». Μπορούν επίσης να γίνουν θύματα κλοπής ταυτότητας. Οι απάτες advance fee lottery προμηθεύονται κανονικά μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μηνυμάτων κοινωνικής δικτύωσης. Μπορούν επίσης να φτάνουν μερικές φορές μέσω επιφανειακού ταχυδρομείου ή φαξ.

Σε μια τυπική απάτη λαχειοφόρου τέλους προόδου, οι εγκληματίες θα στείλουν πολλές χιλιάδες ταυτόσημα μηνύματα με την ελπίδα να εξαπατήσουν τουλάχιστον μερικούς παραλήπτες να πιστέψουν ότι έχουν κερδίσει πραγματικά ένα μεγάλο χρηματικό ποσό. Σε ορισμένες εκδοχές, οι εγκληματίες μπορούν να χρησιμοποιούν όρους όπως «απονομή», «επιχορήγηση» ή «ανταμοιβή» παρά «λαχείο».


Πως λειτουγεί η απάτη

Λαμβάνετε ένα ανεπιθύμητο μήνυμα, το οποίο δηλώνει ότι έχετε κερδίσει ένα σημαντικό βραβείο σε international lottery ή βραβείο. Υποτίθεται ότι η ηλεκτρονική σας διεύθυνση, το όνομα ή το όνομα χρήστη συλλέχθηκαν ηλεκτρονικά και επισυνάφθηκαν σε έναν τυχαίο αριθμό που καταχωρήθηκε στη συνέχεια σε κλήρωση για την κλήρωση. Για να διεκδικήσετε το βραβείο, σας ζητείται να επικοινωνήσετε με τον επίσημο «πράκτορα» που είναι αρμόδιος για την περίπτωσή σας. Σας συμβουλεύουμε επίσης να κρατήσετε την νίκη εμπιστευτική για «λόγους ασφαλείας». Αυτό το μέρος της απάτης είναι ένα αρχικό ψάρεμα για τα πιθανά θύματα. Εάν απαντήσετε με οποιονδήποτε τρόπο στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, οι απατεώνες θα στείλουν περαιτέρω μηνύματα ή ακόμα και θα επικοινωνήσουν μαζί σας τηλεφωνικά σε μια προσπάθεια να σας προσελκύσουν βαθύτερα στην απάτη.


Παράδειγμα Email για υποκλοπή στοιχείωνΕνδέχεται να σας ζητηθεί να δώσετε τραπεζικά στοιχεία, μεγάλο αριθμό προσωπικών πληροφοριών και αντίγραφα της άδειας οδήγησης, του διαβατηρίου ή / και άλλων εγγράφων ταυτότητας. Φαινομενικά, αυτά τα αιτήματα είναι να αποδείξουν την ταυτότητά σας και να διευκολύνουν τη μεταφορά των κερδών σας. Ωστόσο, εάν συμμορφώνεστε με αυτά τα αιτήματα, οι απατεώνες ενδέχεται να συγκεντρώσουν αρκετές πληροφορίες για να κλέψουν την ταυτότητά σας.

Σε εύθετο χρόνο, οι απατεώνες θα ζητήσουν κάποιο είδος προκαταβολής, υποτίθεται ότι θα καλύπτουν διοικητικές, νομικές, ασφάλειες ή έξοδα αποστολής. Αυτός ο τύπος απάτης είναι απλώς μια επανεξέταση της κλασικής «Νιγηριανής» απάτης προκαταβολής, στην οποία οι απατεώνες ζητούν επίσης αμοιβές εκ των προτέρων για να διευκολύνουν μια υποτιθέμενη επιχειρηματική συμφωνία κάποιας μορφής. Όπως και άλλοι τύποι απάτης προκαταβολής, τα θύματα που πληρώνουν πραγματικά τα απαιτούμενα τέλη πιθανότατα θα διαπιστώσουν ότι λαμβάνουν συνεχιζόμενες πληρωμές για να καλύψουν «απρόσμενες δαπάνες». Τα αιτήματα για χρήματα θα συνεχιστούν έως ότου το θύμα αντιληφθεί τι συμβαίνει ή δεν έχει άλλα χρήματα για αποστολή.


Οι λεπτομέρειες της απάτης των λαχειοφόρων αγορών ποικίλλουν τακτικά ανάλογα με το όνομα της ίδιας της λαχειοφόρου αγοράς, της χώρας προέλευσης, του χορηγού οργανισμού, του ποσού του «βραβείου» και άλλων στοιχείων. Οι απατεώνες προσπαθούν να προσθέσουν μια πατίνα νομιμοποίησης στις αξιώσεις τους αναφέροντας πραγματικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, κρατικά τμήματα ή γνωστές εταιρείες. Μπορούν επίσης να παρέχουν συνδέσμους για ψιλοκομμένες αναζητήσεις, αλλά δόλιες ιστοσελίδες που έχουν σχεδιαστεί για να υποστηρίζουν τις ψευδείς πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία απάτης. Εάν οι απατεώνες είναι επιτυχείς στην καθιέρωση διαλόγου με ένα δυνητικό θύμα, μπορεί να παρέχουν «απόδειξη» όπως μια σαρωμένη εικόνα ενός υποτιθέμενου αναγνωρισμένου κυβερνητικού υπαλλήλου και ακόμη και φωτογραφίες των «κερδών» σε μετρητά.

Τι να κάνετε αν έχετε υποβάλει πληροφορίες σε απατεώνες λαχείων

Εάν έχετε παράσχει στοιχεία τραπεζικών και πιστωτικών καρτών, προσωπικά στοιχεία ή / και αντίγραφα των εγγράφων ταυτότητας, όπως η άδεια οδήγησης και το διαβατήριο στους απατεώνες, τότε θα μπορούσατε να γίνετε θύμα κλοπής ταυτότητας. Για λεπτομέρειες σχετικά με το τι πρέπει να κάνετε, διαβάστε τις πληροφορίες σχετικά με την κλοπή ταυτότητας που δημοσιεύονται από την Federal Trade Commission (US), ScamWatch, (Αυστραλία) ή ActionFraud (Ηνωμένο Βασίλειο).

Τι να κάνετε αν έχετε ήδη δώσει χρήματα στους απατεώνες της Λοταρίας

Δυστυχώς, πιθανόν να μην μπορείτε να κάνετε τίποτα για να ανακτήσετε τα χρήματα που έχετε ήδη στείλει. Το πρώτο βήμα είναι να σταματήσουμε κάθε επικοινωνία με τους απατεώνες και σε καμία περίπτωση να μην τους στείλουμε περισσότερα χρήματα ή πληροφορίες. Δεν είναι ασυνήθιστο για τα θύματα απάτης προκαταβολής αμοιβής να πέσουν σε κλιμάκωση της παγίδευσης δέσμευσης και να συνεχίσουν να στέλνουν χρήματα στους απατεώνες, ακόμη και αφού τους έχουν πει ότι έχουν καταδικαστεί. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα θύματα μπορούν να γίνουν απελπισμένα και δεν θέλουν να αφήσουν τη μάταιη ελπίδα ότι το σχέδιο στο οποίο εμπλέκονται είναι τελικά νόμιμο και ότι τελικά θα πάρουν την υποσχεθείσα έκπληξή τους.

Εάν έχετε στείλει χρήματα σε απατεώνες, θα πρέπει να ενημερώσετε το τοπικό σας όργανο επιβολής του νόμου το συντομότερο δυνατό. Επίσης, λάβετε μέτρα για να προστατεύσετε την ταυτότητά σας με πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με την κλοπή ταυτότητας που έχουν δημοσιευθεί από την Federal Trade Commission (US), ScamWatch, (Australia) ή ActionFraud (UK).